labelweb

wat is een seizoentafel

Wat is een Seizoentafel?

De seizoentafel  is een plek in huis (of ergens anders natuurlijk) waar de kringloop van het jaar gevolgd kan worden. Wat buiten gebeurt wordt binnen tot uitdrukking gebracht. Als beeld verwijzen de figuren op de seizoenentafel naar het wezenlijke in de natuur. Door de aandacht waarmee je de seizoenentafel bijhoud, zie je buiten ook veel meer. Op de seizoentafel kun je ook de jaarfeesten tot uiting laten komen Voor een deel geven de jaarfeesten ritme en samenhang met het seizoenpatroon in de natuur.

Jonge kinderen kunnen zich nog moeilijk voorstellen wat er in de natuur plaatsvindt. Door met u kinderen naar buiten te gaan en hier dingen te gaan zoeken voor op de seizoentafel en te combineer met de seizoentafel figuren die te koop zijn in de webwinkel krijgen u kinderen een beelden wat er buiten in de natuur/omgeving gebeurt. U brengt een stukje buiten naar binnen. En u zult zien dat de kinderen het gaan herkennen en veel plezier aan beleven. Bent u opzoek naar figuren voor op de seizoentafel en kunt u in de webwinkel niet vinden wat u zoek stuur een mailtje met de wens wat u zoek naar info@deviltentol.nl en het wordt voor u op bestelling gemaakt.

Bij het zoeken naar een plaats voor de seizoenentafel blijkt er vaak al een plek voor te zijn waar dingen die de aandacht verdienen worden neergezet. Ook kan er een tafeltje of een plank speciaal voor worden ingeruimd. Een vaste plek verdient de voorkeur, dit geeft kinderen houvast.
WinkelwagenZoeken

Selecteer taal

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop